De Vrijwilligers

Het Open Huis “draait’ geheel op de vrijwillige medewerking van vele mensen. Voor een groot deel afkomstig uit de kerken, wat logisch is gezien de oorsprong. Maar ook niet-kerkelijke medewerkers zijn van harte welkom. Het enige wat we vragen is dat iedereen onze doelstelling en ons basisprincipe onderschrijft.

DSCF3901mail

Vrijwilligers zijn de kurk waarop vele instanties drijven. Veel mensen zijn bereid zich voor een korte of lange(re) tijd voor een goed doel in te willen zetten. Daarbij tekent elke organisatie wel aan: vrijwilligheid is niet hetzelfde als vrijblijvendheid. Er wordt daadwerkelijke inzet verwacht !!

Vrijwilligers zijn onbetaalde, maar ook “onderbetaalde” en “onbetaalbare” krachten voor het werk in het Open Huis. Gemiddeld doen zij eens per 3 weken dienst. Meestal op een vast dagdeel, maar soms ook op wisselende dagdelen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke agenda van de medewerker. Elk kwartaal ontvangen de vrijwilligers daarvoor een rooster waarop de datums zijn aangegeven.

De taak van de medewerker: men is gastvrouw, gastheer gedurende de openingstijden van het Open Huis. Inschenken van koffie, thee, fris, chocolademelk, koekje erbij e.d. Daarnaast kan er op verzoek aan diverse spelletjes (o.a. klaverjassen, etc.) worden meegedaan, maar ook gewoon een gesprek worden gehouden met de gasten.

Op 20 december as

Van 09.30 - 16.00 uur

“Walk Thru Kerst”

kerstpakket en lunchbox

vooraf reserveren en registreren via 0592316102.

desinfecteren en mondkapje verplicht